Párizsból szeretettel

Az elmúlt hétvége egyike volt azoknak az élményeimnek, amire valószínűleg amig élek emlékszem. Különös érzés Franciaországot nagyjából tíz éve szurkolóként egyfajta vidéki stílusban figyelni, beleszagolni Marseille kikötőjének illatába, most pedig valami egészen másról dicshimnuszokat írni. Na jó, talán nem csak azt. Úgy tekintek minderre, mint nem valamilyen kihívásra, ami próbára teszi az önképemet, mennyire maradok hű magamhoz, igyekeztem csak élvezni két olyan csapat rangadóját, akiknek értékeivel sosem tudtam azonosulni.

0 Tovább

Hic Rhodus, hic salta!

Áll az ókori görög történetben (Aesopus 203. meséje), mely szerint egy sportoló azzal hencegett, átugrotta a Rhodus folyót, mire a köré gyűltek csak a "Hic Rhodus, hic salta!" felkiáltással éltek, vagyis "Itt van a Rhodus, itt ugorj!". A magyar köznyelvben csak "Most mutasd meg mit tudsz!" szállóigévé váló mondat igazán adekvát az OM játékosai számára így a hétvége rangadója előtt.

OM OL Marseille Lyon Ligue 1

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside