Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ni**as in Paris

Hétvégéhez közeledve egy olyan happeningre kell koncentrálnunk, ami grandiózus, jövőt meghatározó, nézettségi csúcsokat döntögető, klasszikusan klasszikus lesz. Közhelyek puffogtatására kevésbé, érdekességek felgöngyölítésére annál inkább készül az OM blog, ami az Olympique de Marseille fővárosi vendégjátékát taglalja és próbál esélyt latolgatni.

0 Tovább

Fogcsikorgás, körömrágás, miegymás

Nem vártunk nehéz meccset, mégis feljutó, átigazolni képtelen, mondhatni másodosztályú csapat ellen készültünk, és bár magabiztosan indult a hétvégi meccs is, az a tüske, amit be is harangoztunk, csak utat talált az OM szívhez. A Lens elleni bajnokit megnyerve, 4 ponton tudta tartani az OM a második P$G-t, így a párizsi túránk előtt mondhatni hátradőlhetünk! Ezzel a dőlöngéléssel azért csak óvatosan, tegnap se lett jó vége.

0 Tovább

OM a világ körül

A hétközi ligakupa fordulót is kivesézzük, előre tekintünk a holnapi bajnoki fordulóra is, de a poszt gerincét ezúttal az a helyzet adja, hogy az Olympique de Marseillet egyre több hírben lehet európai óriások összefüggésében megtalálni, aminek majd eldől, hogy mi örülünk, avagy sem. Na, de előbb kanyarodjunk vissza szerdára.

0 Tovább

Egy hűtőládájától megfosztott vezér vert serege

Tegnap este talán az általam látott leggyérebb Olympicot "izgultam végig", írni is piszok nehéz róla, jegyeket osztani a játékosoknak pedig egyenesen lehetetlen lenne. A végeredmény, legyen az ember bármelyik oldal híve, egyértelműen nem igazságos, de hát ugyebár ez a foci. Nem volt ez se nem pocsék, de kimondottan jó meccs, és az OM-től pedig mutatott játék. Nézzük az okokat, meg a következményeket.

0 Tovább

ólom

Franciaországban a derbi kifejezésnek úgy érzem változó a megítélése. Minden korszaknak megvan a maga rangadója, amely aztán bizonyos időközönként feledésbe merül, vagy legalábbis veszít súlyából. Ilyen például a Saint-Étienne vagy a Bordeaux elleni meccs is az OM (és szurkolói) számára, a régi idők francia focijában ezek a meccsek számítottak csak igazán nagy párharcoknak, mára már, mintha csak egy-egy meccs lenne a sok közül. A Lyon elleni viszálykodás is kisebb értékkel bír, míg a kétezres évek legelején kihagyhatatlan, parázs összecsapást hozott minden esetben az úgynevezett 'choc des olympiques', manapság a közös ellenségkép átformálta ezt a szembenállást, és sokszor már a PSG-t előbbre sorolja mindkét szurkolótábor a feketelistáján.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside