Bosszúállók, a Korda Filmstúdiók feldolgozásában

Franciaország a tegnap történtek után feketébe borult, minden városban több(tíz)ezres megemlékezés zajlik a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után. Azonban az élet nem áll meg (atyaég mekkora közhely...), szinte épphogy főt hajt az ember, máris folytatódik minden, ahogy szokott, még a foci is. Talán ez lehetne a gyászszünet definíciója is, amivel például a holnapi Montpellier - OM is kezdődni fog.


0 Tovább

Nyugodt tél

Megnyitotta kapuit a téli átigazolási piac, az embertelen ivászat után a játékosügynökök munkába állnak, és sok-sok játékos cserélhet gazdát. A számunkra legtöbb érdekességgel nyilván a Ligue1 átigazolási pletykái szolgálnak, azon belül is most különös figyelmet szentelünk az OM esetleges ügyleteinek. Kik jöhetnek, kik mehetnek, utópisztikus és realista ötletek egyaránt felvetődnek a következő hasábokon.

0 Tovább

Franciaország őszi bajnoka: Olympique de Marseille

Tegnap délután lezáródott a Ligue1 2014-2015-ös szezonjának első fele, 19 forduló után az élen az Olympique de Marseille zárt! A Lille elleni, utolsó 2014-es bajnoki nem ment simán, de 2-1-es győzelmével az OM megtartotta elsőségét, és leszakította fővárosi riválisát magáról.

0 Tovább

Észak és dél

Idén már csak egy bajnoki vár az OM-re, ami nem tűnik könnyűnek, mégis az utolsót - sok jel alapján azt mondhatjuk-, hogy emlékezetessé teszik nekünk a játékosok. A Lille látogat a vasárnapi ebédet követően a Vélodromeba, a jegyértékesítés máris az egekben, a nézők a bouillabaisse-ük elfogyasztása után, pedig remélhetőleg nem fognak csalódni a látottakban sem. Belegondolni is orgazmikus, milyen csodás lehet 62.000 ember előtt, a koradélutáni, provencei napsütésben játszani?!

0 Tovább

Kicsúsztunk a Rascasseban

Vasárnap egy ritkán adódó esély előtt állt az OM, a PSG váratlan bretagne-i veresége okán, egy esetleges győzelemmel, a Marseille 4 pontra megléphetett volna a második, fővárosiak előtt. Viszont, mint idén már oly' sokszor, most sem jött ki a lépés, a két francia óriás klub között, maradt végül az 1 pontos differencia.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside