Franciaország őszi bajnoka: Olympique de Marseille

Tegnap délután lezáródott a Ligue1 2014-2015-ös szezonjának első fele, 19 forduló után az élen az Olympique de Marseille zárt! A Lille elleni, utolsó 2014-es bajnoki nem ment simán, de 2-1-es győzelmével az OM megtartotta elsőségét, és leszakította fővárosi riválisát magáról.

0 Tovább

Észak és dél

Idén már csak egy bajnoki vár az OM-re, ami nem tűnik könnyűnek, mégis az utolsót - sok jel alapján azt mondhatjuk-, hogy emlékezetessé teszik nekünk a játékosok. A Lille látogat a vasárnapi ebédet követően a Vélodromeba, a jegyértékesítés máris az egekben, a nézők a bouillabaisse-ük elfogyasztása után, pedig remélhetőleg nem fognak csalódni a látottakban sem. Belegondolni is orgazmikus, milyen csodás lehet 62.000 ember előtt, a koradélutáni, provencei napsütésben játszani?!

0 Tovább

Kicsúsztunk a Rascasseban

Vasárnap egy ritkán adódó esély előtt állt az OM, a PSG váratlan bretagne-i veresége okán, egy esetleges győzelemmel, a Marseille 4 pontra megléphetett volna a második, fővárosiak előtt. Viszont, mint idén már oly' sokszor, most sem jött ki a lépés, a két francia óriás klub között, maradt végül az 1 pontos differencia.

0 Tovább

Harangozunk

Meglehetősen utolsó pillanatos beharangozó ez, ami a vizsgaidőszak közeledtével nem is annyira meglepő, mint az a része sem, hogy ne számítson senki több oldalas prognózisra. A 17. forduló zárómeccsét a második helyről várja az OM, amely a P$G tegnapi győzelmével rövid időre, de elvesztette elsőségét. A Vélodromeba látogató Metz legyőzésével viszont, minden visszaállhat a régi rend szerinti, helyes sorrendbe.

0 Tovább

Francia vadnyugat

Van lemaradásunk bőven, ezért nem is cicomázzuk sokat a bevezetést, egyből össze is foglalunk mindent, amiről az utóbbi napokban hetekben nem számolt be a blog. Két hazai bajnokit játszott az OM, két nyugat-francia csapat ellen, örömmel állíthatjuk, hogy a hódító nyugat előrenyomulását sikerült megfékezni. Holnap pedig újabb bajnoki forduló következik, most már idegenben!

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, úgyhogy figyelj jól, semmi Párizs, ez itt Marseille!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside