SWOT analízis W-je

Be kell látnunk, ez az OM egészen más, mint amihez szoktattak minket. Nem is olyan régen még kérdőjellel ellátott címmel írtam meg, hogy bajban vagyunk, mára ez egyértelműen kijelentő móddá változott. Valami totálisan mást kapunk már hetek óta, mint amit a szezon első felében Bielsa Marseille-jétől joggal elvártunk. Ki kell mondanunk a fájdalmas igazságot, gödörbe került az OM, amiből úgy néz ki, nehéz lesz kimászni, pláne egy olyan idényben, és bajnokságban, amihez foghatóan szoros aligha van még egy Európában. Jöjjenek okok, amik idáig vezettek, meglepően egyszerű a képlet.

0 Tovább

Marseille lett Argentína fővárosa

Véget ért egy őrült időszak, a januári átigazolási időszak nagyon lassan indult be, aztán viszont akkorát durrant, hogy még mindig folytatja ámokfutását, pedig Európában már csak szinte magyar földön lehet adni-venni. Kielemezzük, mégis milyen eredménnyel zárta az OM a mercatot, mennyire vagyunk boldogok ettől az egésztől, avagy mennyire sírdogálunk, milyen jövőbeli hatásai lehetnek ennek a csapatra nézve. Mindenekelőtt viszont, Isten hozott a Marseille családban Lucas Ocampos!

0 Tovább

Bajban vagyunk?!

Egyre érdekesebbé válik Marseilleben az a kis közjáték, amit az OM argentin mestere, Marcelo Bielsa és az általa eddig az egész szezonban nélkülözött brazil hátvéd, Dória szolgáltat. Természetesen eközben zajlanak az események, két bajnokiról is be lehet számolni, az Afrika kupán is még versenyben vannak a marseille-i kedvencek, a mercato nagyon csendesen csordogál, és mindennek a tetejébe megkapjuk ezt a már-már aggasztó szembenállást. Durr bele poszt következik.

0 Tovább

Halszagú breton látogatók

Kezdetét vette az Afrika kupa, amely a francia élvonalból összesen 52 játékos elvesztését jelenti, még ha csak hetekre is, azért ez fájó. Az OM-et már az előző posztokban érintettük e témában, André Ayew és Nicolas N'Koulou elvesztését pedig bizony megérezte a csapat a múlthéten, mikor Montpellierben kellett volna bizonyítani nélkülük, nem sikerült (1-2). Most komoly esély adódik a javításra, holnap este ugyanis nem csak az Afrika kupára lesz érdemes figyelni, de a Guingamp marseille-i vendégszereplésére is.


0 Tovább

Bosszúállók, a Korda Filmstúdiók feldolgozásában

Franciaország a tegnap történtek után feketébe borult, minden városban több(tíz)ezres megemlékezés zajlik a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után. Azonban az élet nem áll meg (atyaég mekkora közhely...), szinte épphogy főt hajt az ember, máris folytatódik minden, ahogy szokott, még a foci is. Talán ez lehetne a gyászszünet definíciója is, amivel például a holnapi Montpellier - OM is kezdődni fog.


0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside