Nyerőgép

Veretlen hónapon van túl az Olympique de Marseille, amely 10 rúgott gól mellett 1-et kapott márciusban, maga mögött hagyta a tragikus január, februárt, és főnix madár módjára éled újjá a kék-fehér sereg. Mondhatjuk, hogy korai még ez a kijelentés, de ugyan már kérem, "a mi más is lehetnél, csak csönd nekem", itt mifelénk nem dívik. Széles mellkassal várjuk a válogatott pihenőhetet, ami alatt majd egy meglepetés poszt is születik, valamint most kicsit visszaemlékszünk a Lyon elleni csalás döntetlen után, hogy állt helyre az immunrendszerünk.

0 Tovább

Méltó régi nagy híréhez

Épp ideje volt, hogy újra hallassunk magunkról, van is mit bepótolnia az OM blognak, ezért nem is tétlenkedünk, egyből belevágunk. Számos mérkőzésről a feszített tempónak, az idő hiányának köszönhetően, nem tudtunk sajnos értekezni, így a Caen és a Toulouse elleni meccsekről pusztán egy szösszenetnyit emlékszünk meg. Jegyezzük meg, hogy mindezt oly méltatlanul tesszük meg, hiszen mindkét marseille-i kötődésű meccs a közelmúltban az év Ligue1 találkozója szavazásra, könnyed szerrel nevezhető lehetne. Most azonban mégis a fókuszba a legfrissebb események kerülnek, nem akármi történt ugyanis tegnap.

0 Tovább

A taktika minden

Újra egy Ligue1 forduló után vagyunk, újabb izgalmakkal teli, érdekes fejleményeket magával hozó francia bajnokin, az Olympique de Marseille pedig ismét csak egy ponttal tért haza, ezúttal a Loire partjától. Az ASSE-OM, így, mozaikszavak alapján sokak számára 'A kódfejtés alapjai' című könyv egyik fejezetének tűnhet, holott ez egykoron egy nem akármilyen derbi volt. Most picit visszatért ezen minőségéhez a két kultikus klub meccse, vasárnap este aligha bánta meg a néző, ha 90 percet beáldozott szabadidejéből, még, ha mi OMisták csak bosszankodhatunk.

0 Tovább

Sorsforduló

Holnap kőkemény feladat elé áll a Marseille, a léc ordítóan magasan, az OM teljesítménye pedig (főleg ehhez mérten) a béka segge alatt. A cím nem is lehetne beszédesebb, vendégszereplésünk soha nem látott mélyponton, rengeteg a gondja Marcelo Bielsanak, aki akár el is menekülhet ezek elől. Ennyi minden után, nézzük, hogyan várhatjuk - a tárgyilagosság asztalától írva - a vasárnap esti rangadót?!

0 Tovább

SWOT analízis W-je

Be kell látnunk, ez az OM egészen más, mint amihez szoktattak minket. Nem is olyan régen még kérdőjellel ellátott címmel írtam meg, hogy bajban vagyunk, mára ez egyértelműen kijelentő móddá változott. Valami totálisan mást kapunk már hetek óta, mint amit a szezon első felében Bielsa Marseille-jétől joggal elvártunk. Ki kell mondanunk a fájdalmas igazságot, gödörbe került az OM, amiből úgy néz ki, nehéz lesz kimászni, pláne egy olyan idényben, és bajnokságban, amihez foghatóan szoros aligha van még egy Európában. Jöjjenek okok, amik idáig vezettek, meglepően egyszerű a képlet.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, úgyhogy figyelj jól, semmi Párizs, ez itt Marseille!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside