Aki(k)ért a harang szól

A hét végén elrajtol a Ligue1 2015-2016-os idénye, ami az Olympique de Marseille számára igazán izgalmas lesz. Ehhez készítünk egy kis beharangozót, értékeljük az eddigi átigazolásokat. Szóval jöjjön Ernest Hemingway után szabadon, a mercato elemzése és a szombaton rajtoló bajnokság előzetese.

0 Tovább

OM szezon 14-15

Júniusba fordultunk, és szépen lassan minden európai futballesemény véget ért a 2014/2015-ös szezonban, jöhetnek a nyári sörmeccsek, U tornák, valamint egy Copa America fogja kiszolgálni a nyáron is focira éhes közönséget. A színfalak mögött a managerek és tulajok próbálják minél jobban megerősíteni a kereteket, hogy az új szezonra kitűzött célokat sikerüljön elérni, nekünk mezei szurkolóknak pedig csak egy-egy lecsepegtetett információmorzsa jut ezekből a tárgyalásokból. Ebben az álmoskás miliőben viszont itt a lehetőség, hogy átgondoljuk az előző szezont, és értékeljük kicsit az évet.

0 Tovább

Elbocsátó szép üzenet André Ayew-hoz

Vége a 2014-2015-ös Ligue 1 szezonnak, de mégsem az utolsó fordulóról, annak nem kimondottan meglepő végéről, az elbukott BL esélyről, de nem is a cserébe automatikusan megszerzett EL főtábla kielemzése, az esélyek latolgatása következik most. Ennél egy sokkal fontosabb, jelen helyzetben mindennél többet jelentő feladat vár rám, egy olyan embertől búcsút venni, aki a ma Olympique de Marseille-jének a legnagyobb csillaga, szíve, tehetsége, rutinja, és aki augusztusban egy másik bajnokság, másik csapatánál kezd el focizni. Köszönünk mindent André Ayew, nem marad szárazon a klaviatúra ezen sorok gépelése közben, érzékeny búcsút veszünk Tőled, Dédé.

0 Tovább

Monaco-verés

Nagyon vártuk, nem csak az új mezünk miatt, amúgy is, össze is ültünk páran hozzá, végeredményben pedig ki is szurkoltuk a Marseille sikerét. Utálatos csapattal volt dolgunk, de a szív diadalaként, továbbra is életben tartotta az OM a reményt, hogy jövőre Európa legjobbjaival méresse meg magát. Lehet, hogy nem is kell akkorát álmodni?

0 Tovább

Identitás vagy kupaéhség?

Egyre több helyen találkozom a kérdéssel, ami engem is elkezdett foglalkoztatni, nem csoda, ha valaki olyan belterjes misszióba fog, mint jómagam, nevezetesen, hogy "vezessük blogot az Olympique de Marseille-ről", nos, ott nagy gáz van, ugye?! Szerencsére a témát egyre több könyv, netes oldal, tv műsor dolgozza fel, mindenki a maga módján. Ezúttal egy olyan helyzetbe hozzuk ezt a nemes ügyet, ami aktualitásában is megállja helyét, vasárnap ugyanis MARSEILLE - MONACO bajnoki meccs, a francia bajnokság hajrájában, ezt harangozzuk most be, egy kicsit máshogy.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, úgyhogy figyelj jól, semmi Párizs, ez itt Marseille!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside