Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reciprok félidők zavarában

Szombat délután, igazi futballünnepnek ígérkező hangulatban találta magát Marseille, a 67ezres Vélodrome most sem telt meg ugyan, de a közel 50ezer (46153) szurkoló, aki kilátogatott, kicsik és nagyok egyaránt, fergeteges hangulatot kölcsönöztek a családok számára is pazar időben rendezett találkának. A teltházra még sokat kell várni, alighanem a PSG elleni klasszikus lehet az egyetlen ilyen esemény, ugyanakkor, a méretes érdeklődő tömeg ott lapul a városban, csak az utóbbi évek megutáltatták velük a meccsre járást. Amit eddig láttunk, az új rendszer alkalmas lehet arra, hogy visszacsábítsák őket a tribünre. Az ellenfél végre egy nagyobb fenevad volt, a folyamatosan erősödő Rennes, az előző fordulóban pontot mentett a Paris Saint-Germain ellen, így volt egy aprócska gombóc, mindenki gyomrában. Ugyanakkor a tudat, hogy három meccset nyert az OM zsinórban megadta a kellő önbizalmat.

0 Tovább

Bielszizmus I.

Edzések, edzőmeccsek, tétmeccsek vannak a hátunk mögött, nem beszélve nyilatkozatokról, melyek összefoglalóan adnak egy konkrét képet Marcelo Bielsaról. Az OM tréneréről, aki két év száműzetés után, puccsot végrehajtva, visszacsalta a focit Marseillebe. Bielsaról, aki polgár- és elnökpukkasztó is tud lenni, energikus, pezsgő, egy igazi egyéniség, akárcsak maga a város. Egy egyszerű állampolgárról lesz azonnal szó, aki egyszerűsége mellett, nem akármilyen szinten űzi szakmáját, és bár Ő ezt sosem ismerte el, mégis egyértelműen munkatársai között a vip tagok közé tartozik! Ismerkedjünk meg vele, ezúttal elméleti szinten, hogy aztán jövő héten megtartsuk belőle a szemináriumot és a gyakorlati módszertanával is megismerkedjünk.

0 Tovább

Könnyű és finom l'eau minérale

A hétvégén zsinórban harmadik bajnoki sikerét aratta az Olympique de Marseille. Az OM idegenben, a Danone és az Evian cég közös tulajdonában lévő rózsaszín klubot, az ötödik forduló zárómeccsén sima 1-3-ra verte. A játék sok érdekességet tartogatott, volt itt a szezon leggyorsabb góljától kezdve, Kassim Abdallah gólpasszon át majdnem minden. Mindezeknek az értékelése következik, egy kicsit máshogy, mint eddig.

0 Tovább

Festőien kaotikus

Az elmúlt hetek morajló nyilatkozatokkal, elmélyültnek kicsit sem nevezhető viszontválaszokkal és őrült torzsalkodással tarkítva teltek el. A kaotikus marseille-i viszonyokat is megvizsgáljuk, bár, hogy őszinte legyek sok újdonsággal nem szolgálhatunk, a nyár eleje óta feszülő húrok pattantak pusztán el. Viszont! Ami az ellenségeskedésnél sokkal lényegibb viszont, hogy visszatér a klubfoci a szurkolók életébe, a mögöttünk hagyott válogatott kilengés után. Na, jöjjön az apokalipszis…meg az Evian!

0 Tovább

Maradjatok gyerekek

Nem, nem Kelemen Kabátban lesz a középpontban, éppen ezért nem is a keszegünket hajtjuk, (pláne, hogy a Földközi-tenger partján ritkán fognak olyat) hanem a nyári gyerekeket vizsgáljuk meg, kik maradtak, kik mentek a nyári átigazolási időszak alatt. Voltak Marseilleben könnyfakasztó és nagyon üdítő pillanatok, ugorjunk fejest a Mercatoba.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside