Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Peronosz kontra bordói lé

A hétközi borzalmak után végre átadhatjuk magunk tisztán a futballnak és az OM iránt érzett szerelemnek! Közel 15 embert hallgattak ki a rendőrök az átigazolási csalások ügyében, amiről már Franciaországban mindenkinek megvan a maga véleménye. Most mégsem ezzel foglalkozunk tovább, ahogy a dolgok állnak lesz még idő kitárgyalni az illegalitás bugyrait, inkább a holnap este esedékes 14. forduló, amolyan rangadóját boncoljuk ízekre, ami egyébként még valamikor az őskorban valójában rangadónak minősült, ma már mégis csak egy mérkőzés a sok közül.

0 Tovább

ólom

Franciaországban a derbi kifejezésnek úgy érzem változó a megítélése. Minden korszaknak megvan a maga rangadója, amely aztán bizonyos időközönként feledésbe merül, vagy legalábbis veszít súlyából. Ilyen például a Saint-Étienne vagy a Bordeaux elleni meccs is az OM (és szurkolói) számára, a régi idők francia focijában ezek a meccsek számítottak csak igazán nagy párharcoknak, mára már, mintha csak egy-egy meccs lenne a sok közül. A Lyon elleni viszálykodás is kisebb értékkel bír, míg a kétezres évek legelején kihagyhatatlan, parázs összecsapást hozott minden esetben az úgynevezett 'choc des olympiques', manapság a közös ellenségkép átformálta ezt a szembenállást, és sokszor már a PSG-t előbbre sorolja mindkét szurkolótábor a feketelistáján.

0 Tovább

Nothing Toulouse!

Kisebb kihagyás után, pótoljuk hiányosságainkat, és a jövőbe tekintünk, újra jelentkezik tehát a Marseille blog. A válogatott szünet sem telt el unalmasan, korosztályos és felnőtt válogatott meccseket figyelhettünk, telis-tele OM játékosokkal, szárnyra keltek már januárra vonatkozó átigazolási találgatások, volt itt minden, mint a búcsúban! A fő témát most mégis a 10. forduló szolgáltatja, egy olyan hazai meccs, amely időbeli síkjával és barátságos déli hangulatával mágnesként vonzza a családokat, de reméljük a sikert is szállítják majd kedvenceink.

0 Tovább

Az első igazi erőpróba

Minden egészséges bajnokságnak megvannak a maga derbijei, kisebb, helyi várak összecsapásai és nemzeti viszonylatban is számottevő múltra visszatekintő, parázs ütközetei. Egy méltatlanul elfeledett rangadó előtt állunk, ami Franciaország két legjobban fejlődő klubjának találkáját hozza el nekünk. Az OM - Saint-Étienne már a '70-es években sokat jelentett a két város fanatikusainak, azóta a gyűlölet és a fociban kinyilvánított ellenségeskedés csak felerősödött. Vasárnap az est leszálltával, beköszönt a pokol is a Vélodromeban.

0 Tovább

Festőien kaotikus

Az elmúlt hetek morajló nyilatkozatokkal, elmélyültnek kicsit sem nevezhető viszontválaszokkal és őrült torzsalkodással tarkítva teltek el. A kaotikus marseille-i viszonyokat is megvizsgáljuk, bár, hogy őszinte legyek sok újdonsággal nem szolgálhatunk, a nyár eleje óta feszülő húrok pattantak pusztán el. Viszont! Ami az ellenségeskedésnél sokkal lényegibb viszont, hogy visszatér a klubfoci a szurkolók életébe, a mögöttünk hagyott válogatott kilengés után. Na, jöjjön az apokalipszis…meg az Evian!

0 Tovább
12
»

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside