Aki(k)ért a harang szól

A hét végén elrajtol a Ligue1 2015-2016-os idénye, ami az Olympique de Marseille számára igazán izgalmas lesz. Ehhez készítünk egy kis beharangozót, értékeljük az eddigi átigazolásokat. Szóval jöjjön Ernest Hemingway után szabadon, a mercato elemzése és a szombaton rajtoló bajnokság előzetese.

0 Tovább

Sorsforduló

Holnap kőkemény feladat elé áll a Marseille, a léc ordítóan magasan, az OM teljesítménye pedig (főleg ehhez mérten) a béka segge alatt. A cím nem is lehetne beszédesebb, vendégszereplésünk soha nem látott mélyponton, rengeteg a gondja Marcelo Bielsanak, aki akár el is menekülhet ezek elől. Ennyi minden után, nézzük, hogyan várhatjuk - a tárgyilagosság asztalától írva - a vasárnap esti rangadót?!

0 Tovább

Észak és dél

Idén már csak egy bajnoki vár az OM-re, ami nem tűnik könnyűnek, mégis az utolsót - sok jel alapján azt mondhatjuk-, hogy emlékezetessé teszik nekünk a játékosok. A Lille látogat a vasárnapi ebédet követően a Vélodromeba, a jegyértékesítés máris az egekben, a nézők a bouillabaisse-ük elfogyasztása után, pedig remélhetőleg nem fognak csalódni a látottakban sem. Belegondolni is orgazmikus, milyen csodás lehet 62.000 ember előtt, a koradélutáni, provencei napsütésben játszani?!

0 Tovább

Harangozunk

Meglehetősen utolsó pillanatos beharangozó ez, ami a vizsgaidőszak közeledtével nem is annyira meglepő, mint az a része sem, hogy ne számítson senki több oldalas prognózisra. A 17. forduló zárómeccsét a második helyről várja az OM, amely a P$G tegnapi győzelmével rövid időre, de elvesztette elsőségét. A Vélodromeba látogató Metz legyőzésével viszont, minden visszaállhat a régi rend szerinti, helyes sorrendbe.

0 Tovább

Francia vadnyugat

Van lemaradásunk bőven, ezért nem is cicomázzuk sokat a bevezetést, egyből össze is foglalunk mindent, amiről az utóbbi napokban hetekben nem számolt be a blog. Két hazai bajnokit játszott az OM, két nyugat-francia csapat ellen, örömmel állíthatjuk, hogy a hódító nyugat előrenyomulását sikerült megfékezni. Holnap pedig újabb bajnoki forduló következik, most már idegenben!

0 Tovább
«
12

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside