Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A taktika minden

Újra egy Ligue1 forduló után vagyunk, újabb izgalmakkal teli, érdekes fejleményeket magával hozó francia bajnokin, az Olympique de Marseille pedig ismét csak egy ponttal tért haza, ezúttal a Loire partjától. Az ASSE-OM, így, mozaikszavak alapján sokak számára 'A kódfejtés alapjai' című könyv egyik fejezetének tűnhet, holott ez egykoron egy nem akármilyen derbi volt. Most picit visszatért ezen minőségéhez a két kultikus klub meccse, vasárnap este aligha bánta meg a néző, ha 90 percet beáldozott szabadidejéből, még, ha mi OMisták csak bosszankodhatunk.

0 Tovább

Sorsforduló

Holnap kőkemény feladat elé áll a Marseille, a léc ordítóan magasan, az OM teljesítménye pedig (főleg ehhez mérten) a béka segge alatt. A cím nem is lehetne beszédesebb, vendégszereplésünk soha nem látott mélyponton, rengeteg a gondja Marcelo Bielsanak, aki akár el is menekülhet ezek elől. Ennyi minden után, nézzük, hogyan várhatjuk - a tárgyilagosság asztalától írva - a vasárnap esti rangadót?!

0 Tovább

Les points fort

Kivételesen ahelyett, hogy megcsócsálnánk a hétvége történését, inkább azokra az erősségekre helyezzük a hangsúlyt, amiknek köszönhető az OM jelenlegi szárnyalása. Nem hosszan, de a tisztesség úgy kívánja, hogy érintőlegesen mégis ejtsünk szót a vasárnap lejátszott derbiről, ami végül csak múltja miatt lett érdekes, aránylag sima marseille-i győzelmet hozott.

0 Tovább

Az első igazi erőpróba

Minden egészséges bajnokságnak megvannak a maga derbijei, kisebb, helyi várak összecsapásai és nemzeti viszonylatban is számottevő múltra visszatekintő, parázs ütközetei. Egy méltatlanul elfeledett rangadó előtt állunk, ami Franciaország két legjobban fejlődő klubjának találkáját hozza el nekünk. Az OM - Saint-Étienne már a '70-es években sokat jelentett a két város fanatikusainak, azóta a gyűlölet és a fociban kinyilvánított ellenségeskedés csak felerősödött. Vasárnap az est leszálltával, beköszönt a pokol is a Vélodromeban.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside