Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A taktika minden

Újra egy Ligue1 forduló után vagyunk, újabb izgalmakkal teli, érdekes fejleményeket magával hozó francia bajnokin, az Olympique de Marseille pedig ismét csak egy ponttal tért haza, ezúttal a Loire partjától. Az ASSE-OM, így, mozaikszavak alapján sokak számára 'A kódfejtés alapjai' című könyv egyik fejezetének tűnhet, holott ez egykoron egy nem akármilyen derbi volt. Most picit visszatért ezen minőségéhez a két kultikus klub meccse, vasárnap este aligha bánta meg a néző, ha 90 percet beáldozott szabadidejéből, még, ha mi OMisták csak bosszankodhatunk.

0 Tovább

Sorsforduló

Holnap kőkemény feladat elé áll a Marseille, a léc ordítóan magasan, az OM teljesítménye pedig (főleg ehhez mérten) a béka segge alatt. A cím nem is lehetne beszédesebb, vendégszereplésünk soha nem látott mélyponton, rengeteg a gondja Marcelo Bielsanak, aki akár el is menekülhet ezek elől. Ennyi minden után, nézzük, hogyan várhatjuk - a tárgyilagosság asztalától írva - a vasárnap esti rangadót?!

0 Tovább

SWOT analízis W-je

Be kell látnunk, ez az OM egészen más, mint amihez szoktattak minket. Nem is olyan régen még kérdőjellel ellátott címmel írtam meg, hogy bajban vagyunk, mára ez egyértelműen kijelentő móddá változott. Valami totálisan mást kapunk már hetek óta, mint amit a szezon első felében Bielsa Marseille-jétől joggal elvártunk. Ki kell mondanunk a fájdalmas igazságot, gödörbe került az OM, amiből úgy néz ki, nehéz lesz kimászni, pláne egy olyan idényben, és bajnokságban, amihez foghatóan szoros aligha van még egy Európában. Jöjjenek okok, amik idáig vezettek, meglepően egyszerű a képlet.

0 Tovább

Marseille lett Argentína fővárosa

Véget ért egy őrült időszak, a januári átigazolási időszak nagyon lassan indult be, aztán viszont akkorát durrant, hogy még mindig folytatja ámokfutását, pedig Európában már csak szinte magyar földön lehet adni-venni. Kielemezzük, mégis milyen eredménnyel zárta az OM a mercatot, mennyire vagyunk boldogok ettől az egésztől, avagy mennyire sírdogálunk, milyen jövőbeli hatásai lehetnek ennek a csapatra nézve. Mindenekelőtt viszont, Isten hozott a Marseille családban Lucas Ocampos!

0 Tovább

Bajban vagyunk?!

Egyre érdekesebbé válik Marseilleben az a kis közjáték, amit az OM argentin mestere, Marcelo Bielsa és az általa eddig az egész szezonban nélkülözött brazil hátvéd, Dória szolgáltat. Természetesen eközben zajlanak az események, két bajnokiról is be lehet számolni, az Afrika kupán is még versenyben vannak a marseille-i kedvencek, a mercato nagyon csendesen csordogál, és mindennek a tetejébe megkapjuk ezt a már-már aggasztó szembenállást. Durr bele poszt következik.

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside