Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Halszagú breton látogatók

Kezdetét vette az Afrika kupa, amely a francia élvonalból összesen 52 játékos elvesztését jelenti, még ha csak hetekre is, azért ez fájó. Az OM-et már az előző posztokban érintettük e témában, André Ayew és Nicolas N'Koulou elvesztését pedig bizony megérezte a csapat a múlthéten, mikor Montpellierben kellett volna bizonyítani nélkülük, nem sikerült (1-2). Most komoly esély adódik a javításra, holnap este ugyanis nem csak az Afrika kupára lesz érdemes figyelni, de a Guingamp marseille-i vendégszereplésére is.


0 Tovább

Bosszúállók, a Korda Filmstúdiók feldolgozásában

Franciaország a tegnap történtek után feketébe borult, minden városban több(tíz)ezres megemlékezés zajlik a Charlie Hebdo elleni terrortámadás után. Azonban az élet nem áll meg (atyaég mekkora közhely...), szinte épphogy főt hajt az ember, máris folytatódik minden, ahogy szokott, még a foci is. Talán ez lehetne a gyászszünet definíciója is, amivel például a holnapi Montpellier - OM is kezdődni fog.


0 Tovább

Nyugodt tél

Megnyitotta kapuit a téli átigazolási piac, az embertelen ivászat után a játékosügynökök munkába állnak, és sok-sok játékos cserélhet gazdát. A számunkra legtöbb érdekességgel nyilván a Ligue1 átigazolási pletykái szolgálnak, azon belül is most különös figyelmet szentelünk az OM esetleges ügyleteinek. Kik jöhetnek, kik mehetnek, utópisztikus és realista ötletek egyaránt felvetődnek a következő hasábokon.

0 Tovább

Franciaország őszi bajnoka: Olympique de Marseille

Tegnap délután lezáródott a Ligue1 2014-2015-ös szezonjának első fele, 19 forduló után az élen az Olympique de Marseille zárt! A Lille elleni, utolsó 2014-es bajnoki nem ment simán, de 2-1-es győzelmével az OM megtartotta elsőségét, és leszakította fővárosi riválisát magáról.

0 Tovább

Észak és dél

Idén már csak egy bajnoki vár az OM-re, ami nem tűnik könnyűnek, mégis az utolsót - sok jel alapján azt mondhatjuk-, hogy emlékezetessé teszik nekünk a játékosok. A Lille látogat a vasárnapi ebédet követően a Vélodromeba, a jegyértékesítés máris az egekben, a nézők a bouillabaisse-ük elfogyasztása után, pedig remélhetőleg nem fognak csalódni a látottakban sem. Belegondolni is orgazmikus, milyen csodás lehet 62.000 ember előtt, a koradélutáni, provencei napsütésben játszani?!

0 Tovább

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside