Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyugodt tél

Megnyitotta kapuit a téli átigazolási piac, az embertelen ivászat után a játékosügynökök munkába állnak, és sok-sok játékos cserélhet gazdát. A számunkra legtöbb érdekességgel nyilván a Ligue1 átigazolási pletykái szolgálnak, azon belül is most különös figyelmet szentelünk az OM esetleges ügyleteinek. Kik jöhetnek, kik mehetnek, utópisztikus és realista ötletek egyaránt felvetődnek a következő hasábokon.

0 Tovább

Nothing Toulouse!

Kisebb kihagyás után, pótoljuk hiányosságainkat, és a jövőbe tekintünk, újra jelentkezik tehát a Marseille blog. A válogatott szünet sem telt el unalmasan, korosztályos és felnőtt válogatott meccseket figyelhettünk, telis-tele OM játékosokkal, szárnyra keltek már januárra vonatkozó átigazolási találgatások, volt itt minden, mint a búcsúban! A fő témát most mégis a 10. forduló szolgáltatja, egy olyan hazai meccs, amely időbeli síkjával és barátságos déli hangulatával mágnesként vonzza a családokat, de reméljük a sikert is szállítják majd kedvenceink.

0 Tovább

Les points fort

Kivételesen ahelyett, hogy megcsócsálnánk a hétvége történését, inkább azokra az erősségekre helyezzük a hangsúlyt, amiknek köszönhető az OM jelenlegi szárnyalása. Nem hosszan, de a tisztesség úgy kívánja, hogy érintőlegesen mégis ejtsünk szót a vasárnap lejátszott derbiről, ami végül csak múltja miatt lett érdekes, aránylag sima marseille-i győzelmet hozott.

0 Tovább

Champagne shower

A hétközi fordulók személyes kedvencem! Azt a tudatot kelti az emberben, mintha újra hétvége lenne, újra láthatja kedvenceit képernyőn, újra lehet mezt húzni és átélni azt a bizonyos Marseille-érzést, ami szavakba nem igen önthető. Bár a kluboknak ez komoly bevétel kiesés, nekünk szurkolóknak jól jönnek ezek az adrenalin fröccsök. Az OM Reimsba (ejtsd: Ránszba) utazott, ahol folytatta volna a veretlen szériát, négy nyert meccs után vendégeskedtünk Franciaország egyik ékszerdobozánál. Fantasztikus pezsgőiről, mesés katedrálisáról vált igazán híressé a város, futballcsapata az egyik sötét lova a Ligue 1-nak, nem túl veretes nevek, nem túl nagy múltra visszatekintő hagyományok, mégis újabban komoly meglepetést is tud okozni a nagy csapatoknak. A szezon nyitányán például éppen a még most is álmoskás PSG-vel döntetleneztek, az is hozzátartozik az ütközet krónikájához, hogy a fővárosiak az Eviannal és a Rennesel is ixeltek idén, az OM pedig mindkét csapatot elföldelte. Folytatódott a sorminta?

0 Tovább

Reciprok félidők zavarában

Szombat délután, igazi futballünnepnek ígérkező hangulatban találta magát Marseille, a 67ezres Vélodrome most sem telt meg ugyan, de a közel 50ezer (46153) szurkoló, aki kilátogatott, kicsik és nagyok egyaránt, fergeteges hangulatot kölcsönöztek a családok számára is pazar időben rendezett találkának. A teltházra még sokat kell várni, alighanem a PSG elleni klasszikus lehet az egyetlen ilyen esemény, ugyanakkor, a méretes érdeklődő tömeg ott lapul a városban, csak az utóbbi évek megutáltatták velük a meccsre járást. Amit eddig láttunk, az új rendszer alkalmas lehet arra, hogy visszacsábítsák őket a tribünre. Az ellenfél végre egy nagyobb fenevad volt, a folyamatosan erősödő Rennes, az előző fordulóban pontot mentett a Paris Saint-Germain ellen, így volt egy aprócska gombóc, mindenki gyomrában. Ugyanakkor a tudat, hogy három meccset nyert az OM zsinórban megadta a kellő önbizalmat.

0 Tovább
«
12

OM

blogavatar

Köszöntünk az első és idáig egyetlen magyar OM blogon. Franciaország legpazarabb focicsapatával foglalkozunk, Marseille a jamais les premiers!

Követők

kovacsdé kovácsdé skullkill riverside